Известие

Collapse
No announcement yet.

Алармата на коя държава да се настрой ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Mury
    Добре де значи някой който си има аларма и после я изключи сложи на -0 и си продаде колата така.Значи ли ,че който я купи после той няма аларма ???

Като се оправи времето ще сваля лявото колело,и ще видя под този под калник има ли сирена нямали.Може би има само кабел с букса знам ли....
    Last edited by eproHD; d.m.y г., 18:22.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
      Mury
      Добре де значи някой който си има аларма и после я изключи сложи на -0 и си продаде колата така.Значи ли ,че който я купи после той няма аларма ???

Като се оправи времето ще сваля лявото колело,и ще видя под този под калник има ли сирена нямали.Може би има само кабел с букса знам ли....
      Човек,ако мислиш,че някой се занимава с това да изключва алармата,си се заблудил.Упсех в търсенето !!!!!
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Добре !
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        sigpic

Comment

Всички 147ци са със аларма. Алармата е част от ECU-то. Разликата е дали има или няма сирена. Сирената е с 3 кабела и се намира в левия калник (ако е монтирана). При 156 е съвсем различно. За да провериш дали имаш сирена сваляш лявата предна гума, сваляш подкалника и търсиш горе към аморисьора.
          Alfa 75 2.5 QV
          Alfa 147 1.9JTD face

Comment

Първоначално публикувано от mrwrong Покажи съобщение
            Всички 147ци са със аларма. Алармата е част от ECU-то. Разликата е дали има или няма сирена. Сирената е с 3 кабела и се намира в левия калник (ако е монтирана). При 156 е съвсем различно. За да провериш дали имаш сирена сваляш лявата предна гума, сваляш подкалника и търсиш горе към аморисьора.
            Ах каква глупост написа,преди време спорих с един известен потребител на форума,точно по този вупрос.Алармата на 147 е отделен модул,минаващ през бодито.Имам такава,ако някой държи да има оригинална аларма,продава се,ама нямам сирената,просто колата беше с челен удар и сирената беше на сол.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ето къде се намира ! Сега остава да видя има ли нямали сирена
              Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Ах каква глупост написа,преди време спорих с един известен потребител на форума,точно по този вупрос.Алармата на 147 е отделен модул,минаващ през бодито.Имам такава,ако някой държи да има оригинална аларма,продава се,ама нямам сирената,просто колата беше с челен удар и сирената беше на сол.
                Може ли да дадеш парт номера на въпросната част?
                Да не би случайно да имаш сензора за наклон?
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                  Може ли да дадеш парт номера на въпросната част?
                  Да не би случайно да имаш сензора за наклон?
                  Сензора за наклон си го имам отделно,това си е жива аларма,с преходна букса към бодито,даже сега ще я снимам !!!!!!!
                  Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Сензора за наклон си го имам отделно,това си е жива аларма,с преходна букса към бодито,даже сега ще я снимам !!!!!!!
                    Могло е да интегрират функцията на алармата в самия боди компютър, но по неясни причини не са го направили. Вместо това са ползвали периферните му връзки към брави, ключалки и пр. за нуждите на отделната аларма.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Могло е да интегрират функцията на алармата в самия боди компютър, но по неясни причини не са го направили. Вместо това са ползвали периферните му връзки към брави, ключалки и пр. за нуждите на отделната аларма.
                      Има голяма вероятност,това да е за различните страни,заради изискванията и модела на самия боди комп,тази аларма е от кола 2002 г.,иначе си прав...............интересното е че в Елърн твърдят,че е интегрирана,но там така или иначе има доста грешки и лъжи,хващал съм ги доста пъти.

Comment

Малко развитие по темата.Вчера свалих подкалника и нямаше сирена и виси само букса.Ето я буксата.Някой има ли престава кой е номера на модела сирена.Някой продавали такава втора ръка.Изглежда така !
                        П.П
                        Някой който има аларма да сподели наличието на този кабел..означава ли ,че колата има аларма.За да не се блъскам напразно главата.Сирена почти намерих на Metasystem модели М05 или WFR.Гледам няма и никъде букси за пъхане на ключетата за изключване на алармата ако не може да спре от ключа на колата
                        Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                          Малко развитие по темата.Вчера свалих подкалника и нямаше сирена и виси само букса.Ето я буксата.Някой има ли престава кой е номера на модела сирена.Някой продавали такава втора ръка.Изглежда така !
                          П.П
                          Някой който има аларма да сподели наличието на този кабел..означава ли ,че колата има аларма.За да не се блъскам напразно главата.Сирена почти намерих на Metasystem модели М05 или WFR.Гледам няма и никъде букси за пъхане на ключетата за изключване на алармата ако не може да спре от ключа на колата
                          P.S
                          Малко развитие..След като никой не можа да каже каква е сирената или не иска не ме интересува !Поръчах тази сирена пък ще видим какво ще стане
                          sigpic

Comment

Здравей eproHD, какво стана с въпросната сирена?
                            Тъй, като се сдобих с едно ГТ и на практика имам само едно централно през дистанционното, и отделна аларма(с друго дистанционно), а навсякъде се споменава, че няма гт без фабрична аларма О_о

Comment

Първоначално публикувано от miscellan30us Покажи съобщение
                              Здравей eproHD, какво стана с въпросната сирена?
                              Тъй, като се сдобих с едно ГТ и на практика имам само едно централно през дистанционното, и отделна аларма(с друго дистанционно), а навсякъде се споменава, че няма гт без фабрична аларма О_о
                              Ми за сега нищо не става след като дойде тази сирена М05 нищо не стана не работи !
                              После си взех цял комплект нова аларма модел M782usA/WFS само,че за FIAT oem:50900841 заради сирената но пак нищо не стана сега си седи в кутията.
                              Последно намерих оригинална сирена от Алфа 147 в OLX.бг ето тази уж работеща според БГ. тариката.Но се оказа,че батерията вътре е скапана.Сега чакам батерия която поръчах от AliExpress понеже е 7.2 V ето такава.И ако и тя не стане....Последен вариант намерил съм аларма на METASYSTEM модел M752A/15 PIN to PIN оригинална за Алфа 147 ОЕМ код 50900606 слагам нея и забравям.При теб не знам има ли няма ли.При мен под левия калник имаше букса но май само това! Съвет не си усложнявай живота !
                              sigpic

Comment

Яд ме хваща, че колата е купена уж с всички екстри без парк-троник и навигация.. а сега и тая аларма -.-

Comment

Working...
                                X